Anmeldelse:Pushwagner

Filmen om den populære kunstneren Pushwagner er et forsøk på å lese Pushwagners unike personlighet og kunst i lys av hverandre. Filmen reiser også spørsmål om hvilken virkelighet som portretteres og hvem som har retten til å fortelle historien; den foran eller de bak kamera. Fokuset ligger på tidsperioden regissørene har fulgt ham, men Pushwagner tar stadig initiativ til å bringe oss tilbake til den dramatiske fortiden som har bidratt til å forme ham. I et billedunivers som veksler fra det røffe til det konstruerte får publikum innblikk i Pushwagners sammensatte personlighet og brokete karriere.

Før jeg så Pushwagner skal jeg ærlig innrømme at jeg kun trodde Pushwagner bare var en drugavhenging "liksomkunstner" utenfor lovens rekkevidde. De 10 viktige ordene er J.E.G  T.O.K  F.E.I.L Pushwagner er ett geni av en kunstner. Filmen er også blitt veldig lovende innen dokumentarfilmsjangeren blant årets tidligere dokumentarer ligger Pushwagner rett bak Exit Through The Gift Shop.

Jeg har hatt store forventninger til Pushwagner, Regissør Even.G.Bengstad har regissert den fabelaktige dokumentarfilmen Natural Born Star fra 2007 Den andre debuterende Regissøren:August Baustø Hansen får en glitrende pangstart på karrieren sin med en fabelaktig naturlig og kunstnerisk dokumentarfilm. Jeg har ihvertfall skjønt at Pushwanger er en stor mann noe som gjør at filmen får en velfortjent...

TERNINGKAST 5


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits